Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyss fallen ur sömn

Den provisoriska hyddan
den tillfälliga huden
dina frön, dina hjortar, dina brinnande skogar
rådjurets mule, runda ögon, tunga
svartbräken, blad, sporfästen
den dagsgamla himlen, ljummen mjölk
bröstkorgen flätad av hö
det silvergula ljuset;
ur fälten reser sig tomrummet
minnen av jord och knastrande lågor
och äppelträdens blommor
fästa vid varandra med tunna stygn
vävs åter samman till din kropp




Fri vers av Grävling
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-15 23:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling