Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kreativ grammatik




Inget predikat
utan subjekt.

Har något hänt/gjorts
så finns där alltid en människa bakom
det skedda/det gjorda.

Hur hände nåt
innan människan ?

Var fanns medvetandet ?

Eller är det bara ett ord
som döljer motsatsen ?`

Håller vi växter och djur
skyldiga till livet innan vi kom ?

Blir tanken på gud
till slut för svår
att stå emot ?`

Och gud då !?

Predikat
med betoningen på "i".




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 160 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-16 15:53



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Medvetandet En svår nöt att knäcka Liksom vem var först hönan eller ägget...
2019-05-16

  Gunnar Hilén VIP
Genomtänkt kommentar...alltid välkommet
2019-05-16

  Gunwale VIP
”Det regnar” - Vem är denna ”det” som regnar?
Men skämt och grammatik åsido, tanken att ordet ”medvetande” skulle användas för att dölja att vi är omedvetna är ju rätt intressant!
Våra ord är väl främst praktiska redskap i detta vårt människoliv snarare än att de bär i sig någon ”yttersta Sanning”?
2019-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP