Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lögn och förbannad dikt

Till dig som stal från mitt liv med dina ord,
nu är de stavelserna sand och brunnen aska

Tillräckligt länge, för länge, lät jag det svarta sotet
ligga kvar i mitt hjärta och solka mitt inre

Sedan länge är den bleka låga som lyste slocknad,
glöden förkolnad, drömmarna borta

Kvar är den nakna sanningen, befrielsen och livet
som en frisk fläkt från öppet hav i badande solljus











Fri vers av carinamnm
Läst 422 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-09-16 20:06



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Andas optimism! Så väl skaldat.
2021-02-01

  Karin Jungå c/o Vemod VIP
så himmelskt skönt!
2020-06-30

  Nils-Robert
Stor känsla i denna dikt. Mörka rader men men ett viss hopp i den sista versen. Hoppas livet går vidare.
2020-04-29

  MariaEvighet
Där vill jag vara, vid havet och se sotet försvinna. Målande härligt av känslor stora.
2020-04-09

  Solstrale VIP
Vad fint med en ny början och skönt med ett avslut på något bittert och förgörande för själ och hjärta! Mycket fint förmedlat i ord!
2020-04-09

  Solweig Jansson VIP
Besvikelser är svåra att genomleva - att komma ut " på andra sidan " befriande, vilket du gestaltar väldigt fint !
2020-02-17

    ADI Nehlin
Så härlig och befriande text!!
2019-09-21

  överlevaren VIP
Orden är som en blixt från klarblå himmel....som rensar luften från tryckande känslor!
2019-09-20

  Jan Widströmer VIP
Skön befrielse från negativ bekantskap. Väl sagt.
2019-09-20

  Peter G VIP
Det finns en stark känsla av befrielse i denna text, som ett avslut av det som varit mörkt och ljuset får åter ta plats!

Tycker särskilt om de sista raderna som andas så mycket tillförsikt!
"Kvar är den nakna sanningen, befrielsen och livet"

Fantastiskt fint!
2019-09-20

    Peter Söderqvist
Jag tycker om hur du låter sanningen blåsa bort falskhetens unkna luft.

2019-09-19
  > Nästa text
< Föregående

carinamnm