Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PROFETSIAN

Guds straff ekade kyrkan
ur mun på tjurig präst
generationers straff
när kvinna och man

som yvas över sitt ursprungs synd
från gud och människans hävd

viger till Guds ära dessa två
med orätt hävd, kvinna i ornat
med krona klädd av myrten
med ett enögt fattighjon

Framtiden skall bevisa övermodets straff.

© Bosse 17 maj 2019.




Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-17 06:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten