Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ödets slav

I mörka kvarter
Bakom en skugga
Vad är det som sker
Någon att halshugga

Bortsuddade gränser
Ett avklippt finger
Inga gömda konsekvenser
Då inga klockor ringer

Plåster på såren
Ibland vandrande lik
Ärren efter åren
Nattens plågade skrik

Fasader gömda i rader
Demoner dansar i ring
Lukten av kaskader
En bit bort en viking

En frän doft av thinner
Nya fina vita påsar
Hjärtan som brinner
Någon i nacken flåsar

Fullt av gråtande barn
Ord skrivna i blod
Slakten i från någon kvarn
Någon vacker klenod

Lämnar för nästa gata
Om folk ser det som händer
Är försent för att prata
Vilka signaler det sänder

När mörka makter får tala
Singlar slant mellan någons grav
För när alla har blivit radikala
Ser där är då ödets slav




Bunden vers av Lidde
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-17 09:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde