Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Miljöproblem

Rosten spelar ingen roll
jag är själv gammal
de slitna däcken likaså.
Utgiften, några tiotusen kronor
kan jag spara in på olika sätt.
Men minnet
din röst och den halvkvävda visan om frihet
dina armar om min hals
där du satt bakom mig i bilen
gör att jag behåller åket
ställer det i trädgården
där det - som gammal kärlek -
får rosta.

¨




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-17 10:23



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Väl fångade minnen. Det finns en fin värme i din text och där den som vågar avvika från kön kan parkera utan att skämmas.
2019-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist