Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STOMPA MOS


Jag vet en coloradoskalbagge
som aldrig varit i Colorado.

Jag vet en pariserpolka
som aldrig dansats i Paris.

En sillgrissla har siktats i havet
dock aldrig uti Grisslehamn.

Hur man än vrider och vänder
så ökar det kaos i vårt land.

Jag vet inte varför jag bryr mig,
för det som händer, det händer och sker.

Samhällets korthus det faller
ruiner är allt som jag ser.

Man kan tycka att allt är i sin ordning,
att inget behöver oroa mig.

Hur man än vänder och vrider
så hårdnar dock dessa tider.

Nedtrampad av skuld och korruption
långt ifrån dans på ros...
över haven kommer invasionen,
kämpa på, kamrater, stompa mos, stompa mos.




Bunden vers (Rim) av Stefan Viljehammar
Läst 311 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-17 11:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar