Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VÄGRA ATT RÖSTA I EU-VALET! RIV RÖSTKORTET!


MANIPULERADE MARIONETTER

Nu säger makten: "Rösta!",

då röstar ni

Om makten säger: "Dansa!"

så dansar ni

Ni ställer inga frågor

Ni bara går

som robotar och zombies

i maktens spår

 

Att tänka själv är jobbigt

Man vill bli ledd

För arga katter får alltid

pälsen svedd

Man vill att ni ska hålla

en låg profil

Det tycker ny förstås

är en toppendeal

 

Nu säger makten till er:

"Ställ upp er på led

och avvakta vår order!

Vi ger besked!"

Så står ni snällt och väntar

En passiv flock

För ni vill helst undvika

friktion och krock

 

LARZ GUSTAFSSON 7/5 2019

 

Och jag måste säga: Jag känner ingenting annat än förakt för ett sådant fegt beteende.




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2019-05-17 16:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP