Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
fortsättning på Ansiktsmålning del ett


Glädjedödare del 2

 

 

att vi människor är så duktiga på att förminska oss själva beror på att någon förtrycker oss "varför ska du vara glad, när inte jag är det? nog finns det gott om människor som inte gillar, när någon sticker ut från mängden, men det är fint att våga vara sig själv! att man inte orkar ta till sig andras glädje, kan vara den som har så mycket mörker i ryggsäcken att glasögonen ständigt är sotiga men att missunna sina medvandrare glädje och lycka för att man själv inte når den... är under all kritik det får mig att minnas när jag mötte glädjedödaren, som satte fingret i ögat med ordet medberoende, vilket blev gnistan som satte fyr på överlevnadsveden!

vänskap och kärlek är något vi odlar under lång tid. vi ger och tar, finns där när de behöver oss och vet att de gör samma. sant är dock har alltid försökt uppmuntra människor som mår dåligt. det är ett synonymt beteende som all vårdpersonal har och har haft en vårdande uppgift både i arbete och privat men en dag blev alla krav för mycket, blev utbränd tackade för mig och drog

karaktäristiska drag hos en medberoende är följande: de känner sig ansvariga för andra människors beteende, ofta omedvetna om vad de själva vill och behöver känner sig säkrast när de ger. attraheras ofta av människor med behov.

attraherar ofta människor med behov, känner sig uttråkade och tomma om de inte har någon att hjälpa, överengagerar sig tror att deras beteende är andra människors fel ? jag frågade mig vem känner sig ansvarig för andra människors beteende? kom fram till slutsatsen; den som resonerar så nedsättande och förminskande är en person, som serverar den hungrige och törstige en skål aska i stället för levande ord och föda har vi fått för samhälle som fostrar människor till monster ?

ignorans är den negativa roten till all orättvisa smärta girighet rädsla och alla krig. motsatsen till ignorans är kunskap när vi inte vet vem vi är inom oss är varje handling omedveten vet vi våra livsmål och det vi brinner för går vi längs den slingrande stigen och finner ljuset vid trappan allt medan blicken är klar och öppen ser vi ljuset vid horisonten oavsett hinder i vår väg om än skalkar lockar oss 

vi följer inte varje person, faktum är att varje måste ta ansvar för sina tillkortakommanden, men det finns tråkigt nog personer med stora brister både bakom pannben och i hjärta. aldrig nöjd? den som är hungrig på kunskap blir aldrig mätt . men den som är statisk måste vara proppmätt eftersom den står och stampar på fläcken.

innovationsförmågan är stendöd jorden säger: " HATA MIG ICKE!" se jag är din framtid, varför trampar du så hårt på mig? dina järnskodda klackar ger oss skändliga märken i själen visst kan vi ibland skratta oss fördärvade, när grodorna i avloppsdiket kväker som politiker och skvalar tomma löften. vad beträffar tomheten så finns den ofta i vardagen. det kan vara på arbetet i vänkretsen eller ute i samhället på nätet senaste nytt skvalpar runt i koppen: "medberoende" känner sig ansvarig för andra människors beteende omedvetna om vad de själva vill och behöver.

känner sig säkrast när de ger tänk att vår jord låter odjur leva och lammen sjunker i träsket dessutom när det gäller "känslomässig dränering" som pekfingret riktar blicken mot motbevisar vi med följande: det angår ingen hur vi gör eller inte - vi är skapta på det sätt vi är. men det har ännu inte införlivats. klappa sig själv på axeln känns gott, det är ju även så att vi aldrig är ensamma då vi är vän med oss själva förhoppningsvis är den större delen av menigheten ense om det, eljest är förlusten stor..en oerhörd rotlöshet

 

Anm. Tänk blir lika upprörd när jag tänker tanken tänkt. förstår mig inte på inskränkthet som inte ser längre än sitt. dessutom den som tänker så behöver en dag en hand eller två,  vad händer då, när alla linor är avskurna ?

vänskap och kärlek måste gå hand i hand, för att nå en gemensam strand. sanna vänner hjälper, stjälper inte varandra - inte medvetet i varje fall..det är min verklighet. den som drabbats av försäljare vid dörren, ord som är aska, försäkringen som inte fanns...

 
Fri vers av the wildcat VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-18 06:08Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra sagt, vänskap och kärlek är något som växer fram.
2019-05-18
  > Nästa text
< Föregående

the wildcat
the wildcat VIP