Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek



I ändlösa tunnlar älskar rosorna
med ljuset som flämtar och sjunger
Som en sovande planet, så tung är tiden
det brinner i dess dröm
Verkligheten har spruckit för längesedan

Då kommer du långsamt svävande
med en förunderlig läkedom
bär den i ögonens glimmande skålar
och jag dricker mig levande
åter

medan rosorna oblygt älskar med ljuset
i tunnlar utan slut
Tiden dör med en suck som sjunker
som ett människohjärta mot början av allt
Då kommer du och ger mig livet åter




Fri vers av Färdskrivaren VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-18 07:16



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Wow sådan fin dikt om kärlek:)
2021-02-28

  Ulf Carlsson VIP
Både Eros och Agape!
2019-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Färdskrivaren
Färdskrivaren VIP