Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesin kommer att finnas

poeten
är skapelsens krona

jag har hört
att på Island
är en poet lika högaktad
som en läkare eller en jurist

och poesi
kan förändra världen

till och med
rädda liv
det tror jag på –
både poetens och läsarens

poesi skrivs
och läses
( förhoppningsvis)

och
även efter Apokalypsen
kommer poesin
att finnas

har vi härmed
kommit fram till
att poeten
är skapelsens kackerlacka?




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-18 11:56



Bookmark and Share


    All my ghosts
Ja, visst, jag håller delvis med dig. Det är bra skrivet. Men man skulle också kunna vända på det hela och säga att poesin, att skriva litteratur, är ett sjukdomstillstånd. Eller åtminstone ett uttryck för människans beklämdhet. Lyckliga hundvalpar, vildhästar, havsörnen, o.s.v., har inget behov av att skriva poesi eller prosa.

2019-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP