Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Den döende Poeten

 

 

Låter dyningarna skölja 
över honom
Dikterna blev aldrig 
recenserade 
och han hade lagt 
sin själ i dem

Kulturtidskrifterna 
skrev spydiga kommentarer
om hans diktning 
och publicerade obegripliga 
dikter med lager på lager 
av pseudolitterär kvalitet

Den döende poetens enkla
dikter innehöll stor visdom

Hans dikter lever vidare 
och vi kan plocka dem 
från träden 
Åtkomliga 
Välsmakande

Kultureliten problematiserar 
allt men de förstår inte att 
lyckan finns i den döende 
poetens träd

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 367 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2019-05-18 11:32

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
½
2019-06-03

  Bengt Sareld
Den var lätt att ta till sig!
2019-05-20

  morgonstjärna VIP
vi alla dör ständigt och jämt för att återuppstå ur askan. så säkerligen kommer kultureliten att upptäcka den välsmakande frukten.

2019-05-19

  Kungskobran VIP
Kultur, är det inte sånt som man odlar bakterier i ?
2019-05-18

    Roger Runkar Ragnar
"Song Around The World"

//Playing For Change//

Featuring Keb´Mo


2019-05-18

  Öknens Ros VIP
Kulturskribenter är ena riktiga snobbar, fiiint ska det va'.
2019-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten