Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Helt i som onödan kommer här en förklaring, vilken åtminstone i min egen personliga sfär, kan kallas gebripliig'a. En del människor föredrar att läsa ord som 'Resoluta', men se det är ju även en 'annan 5:a'... General Lee.


Dagens förklarade ord 2019 05 18





Res o luta
-
Är en sorts instrument som vanligen mot husväggen
stå på 'trekvart' men som i somliga sammanhang,
kan synas och höras bli spelade på.

En Luta skiljer sig från exempelvis banjo, på utseendet
såväl som till melodin. Var och en som någon gång
hört en banjo eller luta,

kommer ofrånkomligen ihåg dessa distinkta ljud.
Lika inlärt som en gång balansen i att cykla
eller upplevelsen av att simma.

Emedan ett lätt medtagbart instrument lämpar sig
för såväl korta som långa resor, företagna med tåg
av skilda slag, buss, apostlahästar

eller till häst (för banjo, se gärna filmen 'Cat Ballou'
med Jane Fonda och han från 'De sista äventyrarna'
med bland annat Roger Moore.

Han i '12 fördömda män', ja du vet ju vem jag menar,
bara jag inte kommer ihåg det namnet just nu.
Någonting och sedan Marvin, ungefär som i...)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-18 11:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Nyckelharpa', det trodde jag länge var smeknamnet på en i kvinnofängelse kvinna med nycklar till 'alla celler', även de mest hemliga. Senare har jag fått mig till livs även namn som 'nyckelpiga' och att 'spritärta' skall vara någon som sitter i kassan på systembolaget. 'Bönpallen' borde väl stå i kyrkan, men istället är det slang för sätet bak en motorcyklist, som torde vilja ha med sin maka på färden.
2019-05-19

  figurett
Nyckelharpa är ett annorlunda instrument föga möjligt att förväxla med trumpet, tuta och kör...
2019-05-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP