Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om människan haft svans

Om människan haft svans
skulle hon kanske ha kunnat reda sig lite bättre
kanske varit lite mindre olycklig
Vetat mindre men förstått bättre

Om människa haft svans
En rationell hunger
Om hon hade trivts i sitt skinn
och inte pratat så mycket

Om hon aldrig hade läst Shakespeare
Om hon inte hade haft problem med att ha tråkigt
Människan som är beredd att göra vad som helst
för att slippa undan sitt eget sällskap

Om människan haft svans
och aldrig börjat skriva kärleksdikter
eller rotat där det inte finns något att hämta
Aldrig gått på lögnen att det finns diagnoser för allt




Fri vers av All my ghosts
Läst 220 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-18 11:58



Bookmark and Share


  nu 1.0
Aha,
The missing link
Svans!
Kanske svanstransplantation?
Hunden är bra på att vara hund
Katten fixar katt
Bara vi människor har dålig koll
vad det innebär att vara oss själva.
Tycker om din dikt.
2019-07-10

  astridchen VIP
rätt så!
2019-06-28

  Anna Helena VIP
Humor och svärta i utsökt kombo!
2019-06-09

    ej medlem längre
Människan har en svans som växer ju mer Shakespeare hon läser och ju fler kärleksdikter hon skriver. Det är nog det som är problemet. Enligt mitt sätt att se det. Fin dikt! / Svansbärararen
2019-05-18

  Rafmagn VIP
Humoristisk och djup på en gång!
2019-05-18
  > Nästa text
< Föregående

All my ghosts