Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bollkoll

Exempel finns många
för de som jagar boll,
helst ska man den fånga,
gärna ha hyfsad koll.
Bäst är att göra mål.

Golf, fotboll och tennis
lockar ofta publik.
Tränare, typ ”Svennis”,
får nog en del kritik.
Men det tror jag han tål.

Spelar gör man på grus
och gräs, ibland på is.
Inom- och utomhus
på många sätt och vis.
Bra med vilja av stål.

När man målet har nått
är hejarklacken nöjd.
Motståndar’n har man klått,
jubel i himlars höjd.
Minst sagt ett avgrundsvrål.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 127 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-19 09:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström