Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden väntar inte vill hinna fånga våren

Stillhet över min lilla stad
för mig himmelska toner
en duva sprider sina mjuka
varje dag hör jag dem nära
kanske ruvar den på sina ägg
några fåglar sjunger högt i skyn
tittar ut igenom mitt öppnade
fönster och ser deras vingar
regnets droppar har sinat ut
ljuset håller på att bryta fram
kanske blir det bättre väder
längtar efter att få vårvandra
andas in alla nya dofter som
kommit med den nya tiden
titta på olika sorters blommor
se trädens nykläckta grönska
gå till stranden som jag älskar
lyssna vattnets melodi och bara
fånga in allt det naturen erbjuder
våren lämnar snart över till sommaren
vill hinna med innan den är över
tiden tickar den väntar inte
ska väcka min dotter och fråga
om hon vill du hänga med
på en upptäcktsfärd






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-19 10:30



Bookmark and Share


  Klaus Peter Jensen
Du er en imponerende digter. Jeg kan særligt godt lide sætningen"Längtar efter at få vårvandra"", da jeg selv tænker på en person, som jeg gerne vil dele tiden med. Jeg synes også, at det er fint, at du kombinerer kärlek, længsel, natur og din datter på en begavet, kreativ og poetisk måde med venlig hilsen Klaus
2019-05-21

  Bibbi VIP
Bedårande beskrivning.
2019-05-19

  Thylacine
Fint!
2019-05-19
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP