Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du kan stå mig dyrt

 

 

Bensinpriset fortsätter bara att skjuta i höjden
Det är uppe i 16.68 kr/litern nu
Nånting säger mig att det kan stå mig dyrt
att ge mig ut på vägarna,
korsa Atlanten
För att spendera några timmar
eller nätter vid Dalälven

 


Vad är priset på mitt huvud i dina tankar?
Vad kan dina läppar mörda i mitt liv?
Kan dina händer slå ihjäl mina nervceller,
få mig på darriga ben?

 

 


Frågorna som kanske dyker upp i skallen efter skylten:
“Din bostad, avstånd 22 km”
Kanske besvaras på tredje våningen,
utan hiss

 

 

 

Vad är jag beredd att slänga i sjön?
Men framför allt
Vad är jag redo att fiska upp?

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-05-19 15:00



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Du inleder med en jordnära fundering som du låter övergå i tankar och funderingar. Du avslutar med några frågor ställda till dig själv. En fin text
där eftertanken kommer med kvälls
daggen. Fint!
2019-05-19

  SatansSon VIP
jag bodde i ett hus med dalälvsutsikt en tid 2001. jag hade råttor i lägenheten. morsan kallade lägenheten för "slum". farsan var f.d bas för husägaren. han reste ragg då han pratade kommunism med honom.
2019-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Jag växte upp vid Dalälven - nästan där den möter havet.
2019-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP