Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bänk 10 : i LöparStormens Öga

 

 

 

 

 

sitter ensam mitt i stadens skog

 

omgärdad av hundratusen joggingskor

 

rusande inför miljoner andras ögon

 

tillsammans med sina tröjor, neon-soliga

 

glimtar somliga fram mellan vårlöven

 

förundrar mig ännu en gång

 

hur gott om människor det kan finnas

 

om alla metropoler kör motsvarande löplopp

 

blir det svårt att tro att jordelivet

 

skulle någonsin hinna försvinna

 

innan vi helt enkelt fortsätter kämpa ändå

 

från de avspärrade gatorna kunde jag ha hört

 

suset av flåsande djur i flock

 

dock elektroniska slagdängor talar högre

 

med hjälp av varenda liten applåd

 

hoppar ekot in mellan grenarna

 

och ned framför mig på den ödsliga stigen

 

likt gyllene dojor från -84

 

blandade med splitt nya myror

 

kommer många att slå personligt rekord

 

och sedan strosa hem med familjen

 

genom skönaste björkskuggor

 

men ingen av dem är jag

 

åtminstone inte idag

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-19 14:27



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snyggt att placera författarjaget som åskådare till slutet - jag trodde hela vägen fram till dess att du var med i loppet genom storstadsskogen!! Effektivt grepp!
De där gyllene dojjorna från '84 var det sista jag såg av mellospektakel - trodde inte det kunde rasa djupare, men enligt hörsägen har det varit möjligt.
2019-05-21

  TrollTörnTrappan VIP
Där gör du en

bra observation som

jag ingalunda

tänkte på...

2019-05-20

  Nanna X
Att texten är så lugn i sin rytm

och dessutom har dubbelt radavstånd

utgör en effektfull kontrast

mot löpracet
2019-05-20
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP