Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Obsidianeggar

Stenen är inte ensam
sträcker djupt genom jorden
det gröna saltvattnet som en mantel
omsorgsfullt skär du klippan, dissekerar
som om den vore varelse
mjuk som smör
du frilägger fossilen
de andas omärkligt, den salta luften
den skrovliga stenen mot kinden
krita och oljefärg, blyvitt, konsonanter
väller ur snittet, du täcker din kropp
med ord av svartnande lava




Fri vers av Grävling
Läst 137 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-19 16:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling