Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är något i grunden fel på vår kultur



Har samhället någonsin varit ytligare än vad det är nu?
Ytligt, materialistiskt, uppstressat, TV, IT, totalt själlöst.
En människofientlig ödeläggande glädjedödande maskin.
En utarmad schizofren kultur där kärleken sover djupt.
Robotarna på stan. Var är de äkta riktiga människorna?
Var är barmhärtigheten, empatin, medmänskligheten? 
Varför så mycket ondska, elakhet, illvilja och egoism?
Planeten hungrar efter ömhet, rättvisa och godhet.
Hur allvarligt måste det katastrofala tillståndet bli
för att mänskligheten ska vakna och inse att det är en
fullständig revolution som måste starta mycket snart?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-19 19:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det ska stå förstår och inte förstör i kommentaren.
2019-05-20

    ej medlem längre
Bra skrivet! Allt börjar med en själv. Bara ”där kärleken sover djupt” kan det förändras. Förstör resonemanget i texten.
2019-05-20

  Gunnar Hilén VIP
Ställer samma fråga.
2019-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP