Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mars 2011


Du ser på mig

Du ser på mig
Långsamt söker sig saven uppåt
genom det frusna trädets grenar
Kanske är det inte helt dött?

Du ser mig
En stilla sång vaknar
Hör du den?

Du ser på mig
Nu klarnar sången
tunnare än spindelväven

Du ser rakt genom mig
Där inne
i skydd av hjärtats kamrar
sjunger fågeln
Visst är den skygg
ändå skriker den ut sin vårglädje
orkar bara inte hålla tillbaka
Varför, frågar du
Men jag ser på dig att du vet




Fri vers (Prosapoesi) av Bengt Sareld
Läst 242 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-19 23:56



Bookmark and Share


  Siggesdotter
En berörande dikt som talar om längtan och hopp....
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Sareld
Bengt Sareld