Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


©Ingår i "Litterära brottstycken"


POLITISKA DISSIDENTER

Under franska revolutionens gytter
av nihilister och anarkister,
i nepotism och despotism av en allsköns
politisk pyttipanna,
där ingen var att lita till
och ingen gick säker,
fick den revolutionära tidningsmannen,
skribenten och politikern Jean -Paul Marat
(1743-1793) plikta med sitt liv för det hat
Charlotte Corday ( 1768-1793 )
närt efter att Marats inflytande
i nationalkonventet lett till att
girondisterna fallit och därav
handgripligen mördat honom badet.

Som vedergällning för detta mord
giljotinerades hon samma år.

Kvinnliga politiska torpeder är ovanliga,
kanske för att de oftast verkar
utan att synas.

I modern tid är det väl närmast "politisk sex"
som metod att avskaffa politiska dissidenter,
för att statuera exemplet Assange.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 448 gånger
Publicerad 2019-05-20 12:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP