Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Koncerthuscafét vid Hötorget i maj 1983 - Tankar tänkta av en vilsen yngre jag vid ett vägskäl i mitt liv ... Totalt oredigerat från första renskrivningen - medvetet valt att göra så när jag nu lägger ut den här ...


Beundran

Beundran…
förbannade beundran …
Ett ord utan mening …
En känsla utan definition …
Jag är ju bara en helt vanlig människa …
Beundran … - av vad …?
Omtanke och medmänsklighet …
Egenskaper som ändå ej kan respekteras
av flertalet … - Det är ju en obekväm egenskap …
…då man för att kunna säga sig ha den
också måste ta det svåra steget ut ur sig själv …
Beundran …
är det det som gör att jag
ska känna mig upphöjd av all den beundran ni överöser mig med …
-  Önskar ni kunde respektera mig för vem jag är
och inte för vad alla borde vara …

Charm …
Bländande charm …
förbannade charm …
- Det känns så Naivt att höra
då det enda charmiga egentligen är
det okända …
Så eftersökt …
ständigt lockande – sällan upptäckta …
-   Se er omkring …med öppna ögon
ni kommer att bli förvånade när ni upptäcker
att det till och med inom er själva ut runt omkring
… - att där finns en helt oupptäckt och okänd värld …
Det okända är inte så okänt som vi tror …
det okända är faktiskt något vi alla redan
är medvetna om finns inom oss …
Men vi förnekar det …
Det är alldeles för otekniskt och okomplicerat
för att få existera i detta redan
så komplicerade och tekniska nuet …

 

©Peter Stjerngrim

 

 

____________________________
Publicerad här tidigare i januari 2006

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-20 16:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP