Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Önskan

Ibland vill jag vara
ett gungande moln
mot himmelens ruta
och sväva där fritt
min framtid är där
från en piedestal
skulle jag få skåda
allt på jordens mitt

Ibland vill jag vara
en springande häst
med vit och yvig man
som springer så lätt
vill nå ut i naturen
där gräset är grönt
få röra mig fritt
det kan bli mitt sätt

Ibland vill jag vara
ett glas skummande öl
med bubblande kolsyra
så god att avnjuta
få kunna se på festen
och kroglivets bästa
se dansens ljuvlighet
musik från härlig luta

Ibland vill jag vara
en aning kriminell
kunna råna banken
få pengar jätte många
kunna köpa det jag vill
ett hus eller en bil
njuta av mitt konto
när nätterna är långa

Ibland vill jag vara
kanske någon annan
någonting i fantasin
och helt utan besvär
ibland en tokig önskan
och hitta alternativ
fast bäst nog ändå
att vara den man är

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 326 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-22 05:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är bäst som Du är, en skicklig poetissa!
2019-05-23

  Karina"Kia"
Att kunna njuta av att förmedla sig en och ett flertal drömmar och en stund och kunna skriva ner med text i rim,ge känslan och det som aldrig komma ske
Ur fantasi bara skriva ner och få till en ”knorr” i slutet ,känslan hel!

Bra här!
2019-05-22

  Blomma-Stjärna VIP
tack för en härlig, festlig och humoristisk fantasiflykt ut, bort, högt upp och hem igen!
2019-05-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Drömma önska sig dit
där liv roligare grönskar
kul, men bäst livet
bär om är den man
är precis som Du
avslutar Din
text här!

2019-05-22

  Marita Ohlquist VIP
De två sista raderna är ett härligt avslut påa texten, skönt när verkligheten överträffar fantasin!
2019-05-22

  M.Eta
Man trivs nog bäst i sig själv men i fantasin kan man ju alltid drömma sig bort. Kul text!
2019-05-22

  StinaJ VIP
Blandade önskningar. Drömmar gör livet levande.
2019-05-22

    ej medlem längre
Helt charmerande! Visst är det så att man fantiserar om både det ena och det andra. Det hör livet till. Jag brukar ibland tänka tanken att jag önskar jag vore en fågel som kunde flyga omkring och betrakta världen på det sättet. Eller, som du skriver, en springande, fri häst. Fantasin är något så fantastiskt, en gåva!
2019-05-22

  Maria Sundelin VIP
Bra med drömmar
2019-05-22

  Feliaxel VIP
Önskningar är bra att ha för då är man fortfarande nyfiken på livet
2019-05-22
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO