Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Madrigalen är en italiensk herdesång från medeltiden med luta och körstämmor. Ordet låter misstänkt likt mod, moder, mad och galen.


Madrigal


munnen öppen och tungan stängd

ju fler som hackade sig fram till mig
desto mer blev jag hare och moln

jag tömde hålen fulla med dröm

inget av det som har gjort mig mig
kysste mig redo i min ungdom

i hörnet strödde teven sin aska av mod

jag hade kortklippt försiktigt hår
och en glasdörr till vardagsrummet

en ihopkramad vinter var min mamma




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-20 18:07



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Madrigalen som musikform är bunden och vacker. Här en ordform av det kantigt inbundna, och modernistiskt egensinniga slaget. En diskrepans kan tyckas eller ett djärvt beslut.
2019-05-23

  Niliboy
KUl ordlek. Har du snickrat en egen madrigal eller en översättning?
2019-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm