Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spela duett med månen

När jag får se solen sakta tänder sig själv
i molnens slagskugga
och gör stormen passlig för
ett band av nyvakna andar
som vill reda oss ett nytt livsrum
utan att de själva tar
någon stadigvarande livsform

Hos dem räcker det
med en kort tonövergång
så uppgår de i vår värld

Var morgon sköljer man sig ren i ljus
till dess den bleka septemberdagen uppkommer
så att det uppstår
En stor skugga av sol efter plöjaren
på livets vilda åkrar
sedan molnen gått i dis
och strömkarlen spelar duett med månen




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-20 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson