Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Länge sen jag skrev något (bilden är ifrån google)


Nature born

På en del ställen runt om i världen

klappar mitt hjärta som hårdast

Jag har bara en väg att vandra

det är den rakt fram genom livet

utan några sidospår, utan sena

avgångar inga genomfarts leder

får inte ta omvägar, vägval

har jag inte tid med, jag skall inte

behöva vara en stigfinnare

åt mig själv, ty vägen vet jag

redan om, jag har vandrat den förr

och den leder bara åt ett håll

rakt fram.

 

Ibland stannar jag till i livets

andetag sträcker på mig

och öppnar min famn mot alltet

 

Jag är ju född i Naturens fauna

från gräsets rötter och jordens

botten skikt till trädens kronknoppar

i skogen, jag är fri som Tornsvalans

vingar i den sköna afton brisen

och jag känner mig som ett med

dofterna i barkens klåda

jag dansar med insekterna

i deras surrande på väg till

blommor nektar och pollen

jag är slöjan som dis och dimman

sveper över äng och nejder

som om det kom ifrån en brud

på väg att få kärlekens bud

jag gör mig hemma stadd där

vågorna på sjön rider fram

likt forna riddare mot ett slag nån stans.

 

Jag är skogen och vattnet

jag är vinden och ljuset

jag är stigarna och träden

jag är djuren och människorna

 

Jag är nature born

och min väg den leder bara åt ett håll

 

rakt fram.




Fri vers (Fri form) av Lasseman VIP
Läst 528 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2019-05-20 20:58



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Underbar text, det här är riktigt fin poesi, så vackert
2020-10-30

  ResenärGenomLivet VIP
Har man bara ögonen på målet så går det nog bra...fint skrivet...
2019-08-17

  Lars Hedlin
Väldigt bra!
2019-08-06

  ULJO
Gillar denna. Bra framfört.
2019-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP