Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Försvunnen celibritet"




Sädesärlan
ansågs pittoresk

Av garvat fullfjädrat
begeistrade fågelskådare

Där den glatt trippade
omkring fattade ingenting

Om uppståndelsen den
Väckte med sin korta
Förkrymta stjärt

Var det en ny underart
månne?

Eller orsakad av en
Olyckshändelse

Kom den från Tjernobyl?

Och hur kunde den
Över huvudtaget
flyga?

Frågorna var många
Som aldrig besvarades

När en sparvhök
Blixtsnabbt dök

upp på scenen och snöt
den intet ont anande

Med sina vassa klor
och flög sin kos. ..

Ridå!

Med en massa snopna
åskådare högt stirrande

i det blå. ..






Fri vers av Sefarge VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-20 20:54



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snöpligt och tänkvärt! Kanske färgas min läsning av Respons "Döden" som jag läste precis innan denna - och jag får samma tankar här; plötsligt är det över.
Gillar hur dikten mot slutet faller in i flytande radslutsrim och nästan-rim som ger ytterligare skjuts åt det plötsliga.
Gott!!
2019-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP