Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SOMMAR ! SOMMAR ! SOMMAR !

Nu är det sommar !
så mycket sommar
att man vet inte hur
man ska hinna med
all sommar,
för det är mer sommar
nu i år
än tidigare.

Det är sommar inne och
sommar ute,
hemma som borta.

Vart än man skådar i kikarn,
så ser man bara sommar !
sommar ! sommar !
vareviga sekund,
minut och timma,
dygnet om,
vecka efter vecka,
månad efter månad,
och varje år upprepas det.

Man vaknar med sommarn
och somnar med sommarn,
för nu är det S O M M A R !
S O M M A R ! S O M M A R !

Och sommar ska alla ha
med eller mot sin vilja,
för det är sommarn som
bestämmer att det ska vara
sommar,
och det blir bara mer och mer
sommar ju längre sommarn är.

Enligt statistiken brukar akutpsyk,
bli överbelagda,
av människor som drabbas av
stressrelaterad sommarpsykos,

och sen den här sommaren är över,
är det inte långt till nästa och nästa och
nästa.....

Alltför många förlitar sig på att sommar
och sol,ska lösa deras grundproblem
som visar sig endast föröka dem,
medan det inte är sommaren och solen
som är det egentliga problemet,
utan något helt annat,
som ännu ingen lyckats sätta ord på.


*




Övriga genrer av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 394 gånger
Publicerad 2019-05-21 17:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP