Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smidareeld

Smidareeld
Upprepas
I en fyrkantig verklighetsuppfattning
Tillräckligt ofta
För att de olika delarna
Av ordets betydelser
Rycks bort från sina förtöjningar
Och bildar den lättbearbetande plasma
Som eldar gör och göra utav

Diktkonst en ässja
Ger eldfängt sotstänkt
Då något går upp
I något annat
Pressar fram nya betydelser
Som flammar upp
Och ger molande värk
I hjärndälden
Hos alla
Med viddjupskänsliga sinnen

Men den som kan läsa av askan
Efter katastrofen
Då dikten skapas
Skapar slutresultatet
Av min möda
Inom sig




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-22 07:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson