Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Rusande tåg

Väntan på perrongen
snart vagnen rullar in
stinsen med sin spade
ivrig i sin framfart
ström till maskineriet
noll till flera hundra
hjulen är uppsmörjda
vinkande till start

Det rusande tåget
går och vill inte ta stopp
snabbt som en flygmaskin
likt ett maratonlopp

Resväskan i handen
färd på blanka spår
fort ska det gå
rullar på med fart
sovvagn i mörker
och en kopp choklad
ser knappt naturen
biljett klipps snart

Det rusande tåget
går och vill inte ta stopp
snabbt som en flygmaskin
likt ett maratonlopp

Färd i fagert landskap
på långsträckt räls
där svettpärlor runnit
i rallarrosornas spår
solkurvorna är borta
för hastighetens skull
i tunnlar och över broar
åkturen hastigt går

Det rusande tåget
går och vill inte ta stopp
snabbt som en flygmaskin
likt ett maratonlopp

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 365 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-06-14 04:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
PÅ minuten ska alt gå med full fart i alla avseenden i lovet!
2019-06-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
T ur med tåg
Å kning man såg
G od den bästa förr
E gen kupé med dörr
T änk om det igen gick
* med SJ få till samma
* dialog ... .. .
2019-06-15

  Blomma-Stjärna VIP
fart är inte allt -
om man inte hinner med!

det är skönare att resa när resan får ta sin tid!


bra skriftat!
2019-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Full fart genom livet!
2019-06-14

  Feliaxel VIP
Tåget rusar på precis som livet
2019-06-14

  Maria Sundelin VIP
Resan är bättre än målet många gånger
2019-06-14

  överlevaren VIP
Det rullar på, fartfylld text!
2019-06-14

  Kungskobran VIP
Hej och hå
tåget måste gå
med högsta fart
rusar in i väggen
i Häggen
där tog tåget stopp
över min kropp
in till psyket jag far
där är jag ännu kvar
försöker komma ut
men orden tog slut
medicinera mera
så blir allting bra
hurra hurra hurra


2019-06-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO