Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


Jag förundras över hur en svensk kan få för sig att en religiös ledargestalt kan vara 'svensk', om den är 'bevisligen', född, uppväxt och varit verkande 'någon annanstans', långt från ett land som exempelvis Sverige eller Uesa.


Några mysterier att som grubbla på

Om det nu finns sju världsdelar
Europa
Asien
Nordamerika
Sydamerika
Antarktis
Oceanien (Australien är en del av den)
Afrika

Vad är då Arktis?
Vilken världsdel tillhör Arktis?

En annan sak som är underlig.
Det finns olika religioner, som visserligen som det mesta annat har undantag. Det är högst osäkert om det ens går att 'räkna upp' alla existerande religioner eller livsåskådningar vilka betraktas som just religioner.

Hur kommer det sig att 'stora delar av världen' är indelad i några av de största religionerna, när exempelvis Jesus sägs ha varit född, uppvuxen och levt i Asien. Han och religionen, huvudfåran av den och alla dess möjliga förgreningar som sägs ha sitt ursprung i den...

Om han nu levde och verkade i trakterna av, vet just inte vad det är för longitud och latitud där. Hur kan det då komma sig att exempelvis romare, svenskar eller amerikaner har en sådan religion som 'rättesnöre' i livet.

Jag har länge trott att just de som bor och lever, är födda där och så, är att litet vidlyftigt eller flyktigt är sedda som 'araber', trots att det finns många folkslag 'just där'.

Hur kan någon som säger sig 'avsky araber', samtidigt ha en religion som kommer just därifrån. Att det finns en hop andra stora religioner där omkring kan även det ha sin betydelse.

Men om en skall välja en i högen som ju är en 'av de stora'. Visst är det väl underligt att en del människor 'tror' att han föddes, bodde och verkade i 'deras eget land'. Ungefär som människor kan få för sig att mat kommer från 'affären'...

Det vill säga att troende världen över, tror 'på sitt sätt'. Japaner kan få för sig att Jesus var japan, 'Araber' kan få för sig att Jesus var Arab, amerikaner kan få för sig att Jesus var amrikan och så vidare.

En del saker och företeelser 'går helt enkelt inte ihop', rent logiskt. Men å andra sidan, vem har sagt att det skall finnas 'rättvisande svar' på precis alla frågor. Som till exempel att datorer fungerar trots att de baserar sig huvudsakligen på 'ettor och nollor', 'på och av', likt en lampa som lyser eller inte.

Hur radiovågor kan finnas, trots att de varken känns eller syns, et cetera. Min teve till exempel fattar jag inte ens att den kan fungera, fast den inte 'borde kunna göra det'. Hade någon talat om uppfinningen television på fjortonhundratalet, då hade jag nog...
Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 25 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-22 16:03Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dina tankar ger perspektiv om vår helhetssyn, vår moral grundas ju i någon form av tro samt vilka lagar och värderingar vi är uppvuxna med, men så även människorna vi omges av, miljön vi har runt omkring oss.
Jag ska läsa om din text några gånger, se om jag förstår den tillräckligt för att kunna ta den till mig.

2019-05-22

  danne // VIP
Nya världsdelar att bråka om kanske , dock existerar det redan gränslinjer där på Arktis å Antarktis , en självklar plats att utkämpa ett krig på å perfekta platsen att få våra poler att flytta sig bort ....
2019-05-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP