Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till midnatt återstår ett sista glas

du vandrar
utan att veta vart du är på väg
det är som om du inte brydde dig
om vart du styr dina steg

hur många dagar
ska du vandra i öknens sand?
hur ska du undvika
att dina pyramider nöts ner av tidens tand?

du driver
utan mål på tillvarons hav
det är som om du inte ställde
några som helst krav

hur ska du släppa
allt du hade i din hand?
hur länge klarar du
att segla utan att se skymten av land?
hur ska du klara
att se alla dina skepp stå i brand?

din tid mäts i sekunder nu
till midnatt återstår ett sista glas
det skymmer, fågelsången tystnar,
blommorna vissnar i sin vas

du är väl inte rädd
när mörkret fattar din hand?
du känner väl dig trygg
när du till slut når din egna strand?




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-23 11:34



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Fin tankeväckande poesi.
Är man trygg i dig själv så brukar det gå bra annars får man väl ta hjälp av någon gud.
2019-05-23

  Språk, hjärna!
Mycket poetiskt och stämningsfullt. Jag gillar!
2019-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP