Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Goda ting

Tre ting är ”goda” har man sagt:
pengar, välmåga och makt?
Det kan jag inte ärligt tro,
men gärna två ting plus #me.too.

Vilka är då de andra två?
Fred på jorden borde det stå.
Det önskar de flesta jag vet
som vill bevara vår planet.

Tredje tinget nu återstår,
något som håller i alla år.
Något som klär i tidlös skrud,
det finns bara ett – kärlekens bud.

Ett gott ting kan kanske räcka,
ett ting som allt gott ska väcka.
Ett ting av gränslös storlek.
Jag säger det igen – kärlek.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 126 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-05-23 09:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Pengar, välmåga och kärlek ?
2019-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström