Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gästvänlig hopplöshet

 

Utdragna och inställsamma sitter stolarna runt bordet
- Alla med sin egen attityd -
Inväntande vem som än må komma stövlande in ifrån ovädret

Duken, glasen, tallrikarna. En hop med utspridda bestick
i en maklig föreställning
Det puttrar en gryta på spisen, med en doft
som med lätthet lockar till frestelse

Två lampor som dinglar från taket utstrålar en gemytlig
och dämpad stämning 

För flera hundra år sedan, stod i köksfönstret, ett ensamt vitt ljus
Lojal rakryggad med sitt öga riktat ut i vinternatten
Hon trodde då att hon var tillräckligt stark
Att hon kanske kunde göra någon, någon som helst skillnad




Fri vers (Fri form) av Daniel_78 VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-23 19:57



Bookmark and Share


  alicja lappalainen VIP
en hemlighetsfull stämning.
2019-05-23

  lodjuret/seglare VIP
En trivsam och sedan litet sorgsen text. Uppskattar det som i början upplevs som ett slags 'tingens liv och perspektiv'. Känns som två texter i en, också där för.
2019-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP