Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koral II

Världar som svajar i tunnelluft


En arvstvist i norra Iran
Tre försoningssex i söderort
Sju män i Oudparfym


Brunråttan ser på mig från spåret
och jag ser tillbaka.
Varför låts vi hållas?

Mitt tunga hjärta vibrerar intensivt mot
det torakala golvet och dånet sprider sig
från diafragma till diafragma hos alla som vet.

Världens världar är egentligen bara
iittalavasen som gått i oändligt
många flisor framför sopranen;

det ljusa C:et,
det feta, pulserande kärlet som slitsats upp.

.

Nio minuter till mörbytåget.




Fri vers (Fri form) av Philip K
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-24 07:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philip K