Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den lyssnande almen


Trädet hade stått bakom
så jag ej kunde se
vad det sa

När jag öppnade
jalusierna
berättade almen
om hur det var

Det var tider för lummighet
gröna skuggor
överflöd

Det gröna tycktes svämma över
Jag drunknade i det
Simmade upp

Rullade runt
Det var som en bädd av gröna moln

Jorden stannade
i sin rörelse
Allt stannade
Tiden också

Jag rörde mig
i ultrarapid
genom lövverken
Gräset smekte mina fötter

Sprang timme efter timme
Träden viskade

Och almen berättade
sanningar
Om tider som försvann
utanför rummet













Fri vers (Modernistisk dikt) av LenaJohansson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-24 09:10



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skönt gott om grönt, bakom fordom skylande jalusier...
2019-05-24
  > Nästa text
< Föregående

LenaJohansson
LenaJohansson VIP