Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Yttrandefrihetens väg är den jag går på

Det kan blåsa upp till storm
rak som en fura står jag
inte viker jag mig för
motståndets vind
den skriker ut en massa
ord som inte är sanna
full av lögn och förtal
tala om att förvrida
huvudet på folk
om man inte simmar
med i pk fiskarnas ström
då försöker de fånga in en
i deras inskränkta lilla håv
"fy skäms så får du inte tycka
du får absolut inte säga så"
de vill kontrollera folks hjärnor
spyr ut en massa galla dagligen
förgiftar med sitt diktatursätt
självgoda apostlar som tror de har rätt
skrämmer folk till tystnad
älskar att sätta på munkavlar
på min har de inte lyckats
kommer aldrig att göra
min röst ska ingen tysta ner
yttrandefrihetens väg
är den jag går på
diktaturens försöker
leda mina steg vilse
in i mörkaste snår
lägga lock på min röst
kommer aldrig att lyckas
hur mycket de än
försöker med sina trix
så lättlurad är jag inte
har en egen hjärna
att tänka med och
jag ser vad som pågår
de om någon borde
vara rädd för mig
min vän sanningen
och friheten håller
i mina händer!






mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-05-27 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP