Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SPATSERTUR

I min nattliga promenad
möttes Han och jag
spörjer då en fråga svår
flanerade sida vid sida.

Vet du undrade Han
hur svår den blir, stigen som går
till befrielsens glädjeport.

stegen vi skall gå är ändå bara sju
lika många som veckans dagar
tänkte jag stilla i mitt hjärta

kanske den är törnbeströdd, stigen
som går till förlossningens fröjder
alltid kantad med goda föresatser


Mötte en gång en man
i nattens fridfulla dunkel
Han lärde mig ta mitt eget
första steg i mötet med Gud.

Steget hette Försakelse.

© Bosse 24 maj 2019.







Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-24 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten