Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2019.05.24 fredag. Eurovisionsschlagers slag.


Hjärtesånger

 

Mumlande allsånger knyter ihop skohöet för de vetgiriga trubadurer som aldrig möter kännedomen om livet, allvaret och sanslösheten. Jag stöptes i en doftande balja ”eau de vie” för att gråtandes kastas ut i snön – då den fanns – med endast trubadurens skor och hö i handen. Såna tårar väcker liv i alla drömmar om toppen på isberget. Men här döljs inte kärleken att känna medlidande för allt som väcks till liv helt i onödan.

Nu vänder huskorset sig mot alla intriger som vill kasta omkull melodiernas betydelse för oss alla. Men jag vill påpeka att sångerna kommer alltid att betyda allt för tron, hoppet och kärleken. För vem vill väl sjunga på sista versen? Allt i från det trallande barnets kallsvett till en rappande gangsters idétorka görs visorna till historier om de okunnigas skara.

Men vi vet bättre.

Eller hur?

 




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2019-05-24 16:59



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
Du har ett fantastiskt driv i dina texter.
2019-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP