Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömblod

Jag ser ljuset spela i dig
din gestalt
den du är
fyller rummet.

Vi har fotoalbum
fyllda med dem vi var
med ögon fyllda av det vi drömde.

Då, när allt var soldränkt och saltstänkt
var drömmarna lätta att bära.
Men drömmar väger mer och mer för varje år.
Björkgrönskan mörknar och besknar
strilregnet tränger snart in i nacken.

Så sakta en dröm förblöder!
Årens stick och blåsor arbetar sig långsamt inåt.

Men i skuggan
i de darriga konturerna
snett bakom dig
går något på tå
ser jag ljuset brytas i märkliga skalor
fyller den du är rummet.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-05-24 17:39



Bookmark and Share


  Judas Ekholm VIP
Sista strofen sitter som en smäck. Galant.
2019-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP