Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungjävel

Jag tystnar inte
för jag är fortfarande en obstinat ungjävel
som skrattar hånfullt åt era slag
(även om jag gråter)
och det fick mig att aldrig säga förlåt
när hotelserna lämnade rivmärken på tapeterna

Jag är ju van vid gräl
som om det är en stärkande bonus
för att jag kan låta bli
att slå tillbaka
det är det som gör att jag är bättre
på bråk än du

Fast jag känner mig svagast i världen
som om det är en stärkande bonus
bara för att jag inte gråter längre
när slagen träffar och jag
lämnar rivmärken på tapeterna

Det du inte dör av gör dig starkare
säger du och glömmer passande bort
klaustrofobin och rädslan för mörker
eftersom du aldrig hörde när stegen närmade sig
och lämnade blåmärken på ryggen
i den instängda garderoben
som om rötterna blir starkare
när håret slits loss
och jag tror att jag dör

Fast jag är fortfarande en obstinat ungjävel
som skrattar hånfullt och tigger om stryk
utan anledning endast för att överleva eller dö
som om jag skulle bli bättre på bråk
för att du slapp blåmärken
jag blev ju så mycket starkare
att jag skar mig om nätterna
och gjorde överlevnad till en lek
ifall jag skulle vakna morgonen därpå
till rösterna från köket
men jag kräktes ju bara som om det
skulle vara bra för min kropp
det man inte dör av stärker
och jag låtsas inte om de sönderfrätta slemhinnorna
när jag slutar att kunna gå
för att jag är så djävla stark
att jag tystnar mitt i

och jag gråter inte längre




Fri vers av Agnieszka
Läst 1029 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2006-06-25 13:37



Bookmark and Share


  blaite
Härliga ord Me like a lot
2010-04-20

  erkki
Jag läser ditt för att du läser mitt! Så hittar jag detta! Verkligen starkt. En jättebra beskrivning av styrka på olika plan. Styrka som bevarar självaktning. Du ger och tar. Höll på att skriva något om "fint", men det är nog alltför subtilt för detta grova, otäcka sammanhang.
2009-05-19

  agneta pichler
gud vilken text..
den griper värkligen tag i mig..
mycket bra beskrivet..
2009-04-29

  Michaela Dutius
Oerhört stark, smyger sig innanför huden.
Jo - nog gråter du - men du omskapar dina tårar till diamanter som lyser upp mörkret
2007-05-08

    ej medlem längre
Ett text som griper tag i en,
lämnar kvar en fasa och en undrar hur/om
någon kan överleva sådant här,
speciellt berörande var:

jag skar mig om nätterna
och gjorde överlevnad till en lek
2007-03-31

  stannar kvar
Dina texter sliter alltid sönder mig... kan inte vara så konstruktiv... men skitbra älskling, verkligen....
2006-06-30

  Ms Lovecraft
Naken, barskrapad och utelämnande text. Jag gillar kopplingarna mellan olika rader och uttryck. Speciellt fastnade jag för:
som om rötterna blir starkare
när håret slits loss
Däremot gillar jag inte stavningen av "ungdjävel" med "dj".
Roligt att läsa någonting av dig igen! Det var länge sedan nu.
2006-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Agnieszka