Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fyra åkturer i sommarnatten [till Love Död]

I

De säger
att schizofrena
har svårt
att hålla reda
på ben och armar

att hålla reda på
var ben och armar
befinner sig

från ögonblick
till ögonblick

som om de var ledade
som på en docka
och kunde vrida sig runt
utan vett och vilja
i det lilla barnets lek

och varje sekund
måste den schizofrene

måste den schizofrene
måste den schizofrene

lokalisera
återlokalisera

sina extremiteter

och stora sjok schizofren energi
går åt till detta lokaliserande
av armar och ben

men det är väl inte
så jävla konstigt:
de sticker ju ut
åt alla håll

och de som hävdar
att näsan
alltid pekar
åt samma håll
i förhållande till övrig kropp,
ska nog åka några extra varv
i den tankegången

Kanske får de svindel


II

Religion
är skit
oavsett sort

Buddism
är strängt taget
inte någon religion,
utan skarpsinniga metoder

men där finns likväl skit
som liknar religionsskit,
som t.ex. kravet på buddistmunkar
att leva i celibat

De som påstår
att celibat är bra
och har sin plats i övrig
buddistisk
metodik
har skit i huvudet,
som liknar religionsskit

Det gäller även Dalai lama,
som jag i övrigt gärna följer

Den som inte,
på ett eller annat sätt,
knullar,
eller vill knulla,
är en sjuk hycklare

Hos somliga är sjukdomandet
det väsentliga;
hos andra hycklandet

Se bara på svartrockarna
i katolska kyrkan,
som avger kyskhetslöfte
(varför då, för helvete!?)
men släpar in små korgossar
i små kyrkorum,
drar av dem deras små kalsonger
och trycker sina stinna prästkukar
i gossarnas blödande små ändtarmar

III

När jag sitter mitt i natten,
bakåtlutad i en gammal kontorsstol
som jag fått av Polisen
med fötterna på skrivbordet,
och ser på deckare med Rolf Lassgård
i SVT Play i datorn
lyckas jag alltid riva ner
några böcker
från den resliga boksnurran
bakom mig,
som jag också fått
från Polisen

I natt föll dessa i golvet:

Discovering Infinte Freedom;
The Prayer of Kuntuzangpo

och

Physics of the Impossible
av Michio Kaku

Allt är byggt
på osäkerhet

Datorn kan gå sönder,
pensionen kanske inte räcker till,
om jag måste köpa en ny

Någon jag älskar
kan dö
eller sluta älska mig

IV

Jag tog på mig
sandalerna
och gick ner
och skällde ut
en skranglig grannkärring
i överåren
som satt
på sin balkong
och rökte cigaretter
i sommarnatten

Det dumma
och i tillvaron helt onödiga
våpet
sa att hon inte ville ha rök
i lägenheten

men hon lät den istället
stiga upp i min lägenhet
genom mitt vädringsfönster

Jävla idiot!

Just här slutar dikten




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-05-25 09:36



Bookmark and Share


  danne //
ett rop av ilska å styrka svingar sig fram vid varje rad,eldigt å den där ensamheten växer fram, kanske belyser den tillvaron vi ...

2019-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP