Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nog är det så

När hyacinterna vinterns tårar sakna.
Våren i tulpanernas själ vakna.
Som att bli kysst till fågelkvitter du mitt hjärta vann.
Som sol-och-vårare du i vinden försvann.
En flirt i sommarnatten, du mig förför.
Men i nattlivet min perfekt lagda make up förstör.
Vad gör det när du min Casanova.
Bjuder mig hem till dig där blir det väl knappast någon sova.
Du serverar mig en exotisk drink.
Medan du själv till vip bordet beställer ett helrör i ishink.
Genom discoröken jag ser dig ta av dig vigselringen och stoppar i fickan.
Jag slänger drinken på dig dina märkeskläder och ber om garderobsbrickan.
Aldrig vill jag vara din älskarinna,
Aldrig svika den syster som kunde vara min väninna.
Rakvatten med doft av fahrenheit du lämnar efter dig.
Parfymdoft av Love spell jag lämnar efter mig.
Du andas ut smaken av härskare av skuldens skam.
Jag andas ut smaken av härskarinna som speglar mig själv i skönhetens damm.
Vem är du att tro du äger världen?
När det är jag som bland stjärnor i Vintergatan styr färden.
Av de ögonblick som var vi.
Glöm dem för de är för längesedan förbi.
Medan du mig sakna i mörkrets scen.
Jag redan rest mig på egna ben.
Det är där jag blommar ut bland glitter och glamour
och dig jag sparkar ut från mitt liv, med mina glittrande skor.
Jag frotterar mig bland beundrande blickar och komplimanger
Och du, full med skitsnack tömms med lavemanger.
Min kärlek räcker som regndroppar i en älv.
Din kärlek räcker bara till dig själv.
Du av mig en fågelbur få.
I fängelset du i din spegelbild kan få dagen att gå.
För kär i mig du aldrig var ändå.
Nog är det så. Nog är det så.









Bunden vers (Rim) av Black raven VIP
Läst 153 gånger
Publicerad 2019-05-25 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP