Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogshäxan

Göken är en luring
en tjuv, en bandit
naturens marodör
nästan kriminell
en uppkäftig jäkel
med hög decibell
en störare av friden
inte särskilt snäll

Andra gör jobbet
och hon tittar på
lockropen är falska
och lätta att gå på
ägg i andras bon
och stöld i massor
för alla att beskåda
under himmel blå

Från gren till gren
friden blir störd
hoandets melodier
vill inga andra höra
äggen som kläcks
dem struntar hon i
hon har gjort sitt
andra vill hon störa

Göken är en luring
och honan är värst
borde vara fängslad
bakom dubbla galler
ungarna är oäktingar
och finns överallt
skapar stora rubriker
naturens skvaller

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 565 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-05-26 06:57



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ujuj...det var en annorlunda beskrivning av denna fågel, men så är det ju...
2019-06-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, det är en riktig fuling! Men med en viss charm. Kul diktat med lite satir, om denna pippi!
2019-05-27

  M.Eta
En speciell fågel som man längtar efter att få höra när våren kommer men som man inte vill ha i närheten av holkar man satt upp. Tankvärd text!
2019-05-27

  Maria Sundelin VIP
Lärka är en synd fröken behärskar till fulländning
2019-05-26

  överlevaren VIP
Ja där ser man, vilka filurer det finns inom fågelvärlden!
2019-05-26

  Eva Langrath VIP
Fint skaldat om skogens stora fuling
2019-05-26

    ej medlem längre
Göken är helt klart kriminell men jag kan inte motstå dess läte. En dikt med glimten i ögat. Det gillar jag.
2019-05-26

  lodjuret/seglare VIP
Det här kommenterer jag ej.
2019-05-26

  gunnnar nylund VIP
Göken den är fal
om den inte högljutt gal
vill den gärna försöka
att i andras bon få göka
2019-05-26

  Feliaxel VIP
Skogens stora fuling
2019-05-26

  soligajag_1 VIP
Gökens bus och påhittigheter är inte roligt , dikten gör min Söndag glad!!
2019-05-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO