Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Herr Torkvinda Har Ordet

 

Inte lätt jobba som torkvinda
nedtyngd av kläder för trinda
brallor och färgglada tröjor
samsas med linvävda blöjor

pinsamt se alla underkläder
bättre förr grottfolk gick i läder
tvingas vända kappa efter vind
vädrets makt gör sig påmind
 
besudlad av klädnypor i mängd
gjuten i jord känner mig trängd
varför skall det tvättas så ofta
varje vecka samma gamla kofta

utrustad med femtio meter lina
spänner och drar mig i pina
vaktad dygnet runt av björkar
uttråkad ser persedlarna törkar

 

 




Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 118 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-05-26 21:02



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Mamma mia, torkvindorna pratar!
2019-05-26

  överlevaren VIP
Skojig text och bra ordat!
2019-05-26

  Öknens Ros VIP
kul text om annorlunda ämne, humoristiskt diktat av en annorlunda poet. ;)
2019-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP