Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blott ännu ett nattligt flöde funderingar ... befästa i dessa ord någon gång 70-tal eller tidigt 80-tal. - publicerad här tidigare i mars 2006, men idag förundras jag över den klarsynthet mitt unga jag hade idag finns du som jag så länge sökt i mitt liv


Stilla begrundande undran

Det finns människor
som ser sig om
efter någon
att få bry sig om

någon som tycker om
och kanske också
bryr sig om

Det finns människor
som ser sig omkring
utan att de förmår
att se någonting

annat än vad de vill

Det finns människor
som hittar på
eftersom de ingenting
verkligt någonsin
har stött på

som inte
lägger till
eller drar ifrån

Undrar lite grann
över vad de vill

utöver att blott bara
få finnas till

Jag tittar mig omkring
för att finna någonting
mer än allt detta ingenting
av betydelse nog
för att kunna fylla mina behov

av att få möta någon
att få bry mig om

någon som
också tycker om

att se allt som finns att se
och som förstår
att för att få
så måste man också ge

utan att lägga till
eller dra ifrån

Stilla undran inom mig
finns det någon sådan som dig?

... för mig ...

 

©Peter Stjerngrim




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-26 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP