Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ränkespelaren

I offret av dig
får midvintersolen nytt liv
Allt vänder igen,
när allt tar slut
och blivit utan ljus
Din natur är alltid kvar,
du kommer alltid vara du
trots offrad för våren
och det vände igen

Efter vintern kommer våren
allt som dog
gör världen ny
men det är samma gamla rötter
Ingenting förändras
allting är sig likt
Ur samma rötter
växer samma framtid,
som dåtid

Historien bryr sig dåligt,
redan skapad till en
som alltid ska gå en väg
ur samma rot
trots ny vår
Och med din vy av att du är offret
öppnar du möjligheterna
att legitimera ditt onda ränkespel




Fri vers (Fri form) av Jim Friberg VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-05-27 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP