Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Knotiga grenar

Lönnträdet i gläntan
fast och stadigt
grenverk mot skyn
söker solens ljus
prasslande lövverk
i solsken och regn
naturens attribut
kring vindars sus

Eken på ängen
flera hundra år
knotiga grenar
märkta av tiden
vackra i dagsljus
otäcka i mörker
ensam i naturen
njuter av friden

Björken den fina
svartvit bark
medicinska under
från vårens saft
kärlekens löv
vacker färgpalett
näverns förmåga
naturens kraft

Askträdet i hagen
yvigt och ystert
haspettens paradis
för hem och bo
grenar mot himlen
knotiga med liv
framtidens frön
livskraft och tro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 484 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-06-02 06:44



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ord på ett bladverk.... fint!
2019-06-02

  Maria Sundelin VIP
Livet lämnar spår
2019-06-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Träd är inte
bara kultur
i vår natur
för hos dem
tar man hem
sin bästa tur
i ur och skur...
Och texten Din
en så fin mixtur...


2019-06-02

  Feliaxel VIP
Träd som är så vackra i sin vårskrud
2019-06-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO