Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets åker





Har plöjt nya fåror i livets åker
satt väl valda frön
som jag hoppas skall gro

av erfarenhet vet jag
att det inte är alla
som kommer att slå rot

alltid lika spännande att se
vilka som kommer att växa
och vilka som skrumpnar i sina hölje

ser tiden an
inväntar skördetiden
och hoppas på bra resultat





Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2019-05-27 12:02



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
odlar man fint så skördar så gott som möjligt
älskar dina metaforer ;)
2019-06-11

  Niliboy
Det ena är nog fred å det andra är nog harmoni!
2019-06-07

  KattenKin VIP
Smittande av livslust, du är verkligen enastående Marita! :)
2019-06-03

  lila fjäderblomman VIP
Klokskap mixat med livserfarenhet = bra grogrund
2019-06-02

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, så är det verkligen...fint skrivet...
2019-06-01

  Lottie Ålhed VIP
Fina metaforer för växande och utveckling....även visdom som här..
2019-06-01

  bittemi VIP
Ja det gäller att ha tålamod och se tiden an! Hoppas på goda skördetider! Fin text
2019-06-01

  Niliboy
Ja, du är duktig som sår så gott, jag sår också lite grann. Såddens resultat lämnar vi till Vår Skapare!

I begynnelsen var ordet Joh 1
2019-05-30

    Peter Söderqvist
Det ligger något vackert i att plantera ett frö och se det växa. Metaforen är fantastisk.
2019-05-29

  Olof Lagerhorn VIP
Insiktsfull metafor kring hur att
förhålla sig till tillvarons möjligheter.
2019-05-28

  Ezmeralda VIP
Härligt med att vänta och se.
2019-05-28

    Dan Myrbeck
Du är duktig både när
det gäller jordbruk
och ordbruk!
2019-05-28

    Birgersdotter VIP
FINT.
2019-05-28

  M.Eta
Så fint! Bra att börja om än att fastna i gamla fåror utan resultat!
2019-05-28

    ej medlem längre
Så fint du skriver, önskar dig allt gott!
2019-05-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Jag tror att du står stadigt i myllan! Bra bildspråk!
2019-05-27

  Gunnel Eriksson VIP
Livet är spännande varje dag för en
ordodlare.
2019-05-27

  ULJO
Med rätt kärlek och tilltro, gror nog dina frön bra.
2019-05-27

  Feliaxel VIP
Dina frön har en bra jord att gro i
2019-05-27

  överlevaren VIP
De ligger i god jordmån och vårdande händer....
2019-05-27

  Öknens Ros VIP
Det kommer säkert växa så det knakar!
2019-05-27

  Maria Sundelin VIP
Lycka till med skördandet
Kramar
2019-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP